Program: L-V: 8:00-22:00 S-D: 10:00-20:00
Sunati-ne la 0757 033 040

DESPRE BRONZARE

ERGOSUN STUDIO DE BRONZARE

VREI SĂ MERGI LA SOLAR?

Urmărește video și află tot ce trebuie să știi!

Informații despre tipuri, reguli și recomandări de bronzare

CÂTE TIPURI DE TEN SUNT ȘI CARE ESTE TIMPUL NORMAL DE EXPUNERE?

TEN TIP 1

(aprox. 2% din populatia Europei Centrale): ten foarte deschis, păr roșiatic, ochi albaștri, tendință foarte puternică de a manifesta arsuri solare.

Timp recomandat de expunere la solar: 5 minute – maxim 10 minute.

TEN TIP 2

(aprox. 12% din populația Europei Centrale): ten deschis, păr blond spre castaniu mediu, ochi albaștri spre gri sau verzi, tendință puternică de a manifesta arsuri solare.

Timp recomandat de expunere la solar: 7 minute – maxim 12 minute.

TEN TIP 3

(aprox. 78% din populația Europei Centrale): ten normal, păr blond închis spre castaniu, ochi gri spre căprui, tendință moderată de a manifesta arsuri solare.

Timp recomandat de expunere la solar: 7 minute – maxim 15 minute.

TEN TIP 4

(aprox. 8% din populatia Europei Centrale): ten castaniu deschis spre măsliniu, ochi și păr de culoare închisă, ușoară tendință de a manifesta arsuri.

Timp recomandat de expunere la solar: maxim 24 minute.

Aparatele noastre de bronzare

MegaSun 5800 Ultra Power

MegaSun 5800 Ultra Power are toate calitățile care asigură o ședință de bronzat ideală. Designul său modern și dinamic, funcțiile moderne și accesibile, tuburile de lumină UV performante – acestea sunt principalele atuuri ale solarului de la MegaSun! Sistemul de ventilație pentru față și corp este silențios și contribuie la confortul clientului în timpul utilizării, iar sesiunea de beauty este o adevărată relaxare, datorită funcției ACS. Ghidul vocal, sistemul stereo și interfața USB asigură o experiență completă!

Megasun 5600 Ultra Power CPI

MegaSun 5600 Ultra Power CPI este un aparat de bronzat performant, versatil și atractiv, într-un cuvânt: ideal pentru toate gusturile! Cele 42 de tuburi UV pentru corp și 4 lămpi faciale ale aparatului MegaSun 5600 Ultra Power CPI asigură bronzul intens și uniform, fără pete și imperfecțiuni. O trăsătură avantajoasă este prezența tehnologiei CPI, care mărește viața tuburilor cu aprox. 40%, și a funcției EasyCare, cu ajutorul căreia solarul analizează tipul de pigment și face posibilă selecția tipului de bronzare corespunzătoare. Placa ergonomică și clima sporește confortul în timpul ședinței de înfrumusețare, iar funcția Aqua și Aroma și sistemul audio cu vibrații conferă relaxarea și destinderea tuturor simțurilor.

Ergoline Excellence 800

Ergoline Excellence 800 se pretează nevoilor persoanelor care își doresc un bronz rapid, uniform și foarte durabil. Confortul este unul exemplar. Aparatul de bronzat este dotat cu lămpi UV cu surplus de vitamin A, ultra performante, care asigură bronzul și la nivelul zonelor sensibile, precum tenul, gâtul și umerii. Patul adaptat formei corpului (Body Shape), sistemul de climă și lumina interioară sunt alte dotări care fac din Ergoline Excellence un model professional.

Ergoline Ecellence 950

Ergoline Ecellence 950 este aparatul care te trimite direct intr-o lume a oceanelor unde soarele arzator isi lasa simtita amprenta in zona umerilor, gatului si a fetei, printr-un bronz intensiv si uniform. Interiorul este impresionant oferind o experiență de beauty cu adevărat deosebită! Funcțiile de aromaterapie, climă și sistemul de sunet performant ridică standardele ședinței de bronzare și relaxare!

Care sunt persoanele care trebuie să evite ședințele de bronzare?

 • Persoanele cu piele depigmentată de tip I
 • Persoanele cu multe alunițe, pistrui, negi
 • Persoanele cu probleme dermatologice, lupus, afecțiuni ale sânilor, diabet, afecțiuni cardiace
 • Persoanele aflate sub influența tratamentelor medicamentoase (antibiotice, diuretice, antihistaminice, tranchilizante )
 • Femeile gravide
 • Persoanele sub 18 ani

REGULI DE BRONZARE

Pentru o bronzare rapidă și un bronz intens și de lungă durată trebuie să țineți cont de anumite reguli:

 • Înainte de ședința de bronzare demachiați-vă cu grijă de toate produsele cosmetice. Razele UV deschid porii permițând luminii să penetreze pielea feței. Astfel e posibil ca pe langă lumina pielea să fie penetrată de compușii din machiaj care pot provoca reacții alergice. De asemenea scoateți-vă bijuteriile pt a vă bronza uniform
 • Nu folosiți loțiuni de protecție solară sau ulei de corp în timpul bronzării deoarece utilizarea acestora anulează rezultatul ședinței de bronzare.
 • Nu faceți duș înainte de solar pentru că pielea continuă să transpire și se reduce efectul bronzării.
 • Nu este indicată bronzarea imediat după saună sau aerobic pentru că pielea continuă să transpire și se reduce efectul bronzării.
 • Razele UV sunt absorbite de către piele dacă aceasta este bine exfoliată și hidratată. Pielea uscată reduce efectul bronzării de aceea este indicat să faceti un peeling corporal o dată pe săptămână!
 • Țineți ochii închși în timpul procesului de bronzare și purtați întotdeauna ochelarii de protecție care blochează razele UV.  Lentilele de contact trebuie scoase înaintea ședinței de bronzare
 • Timpul de expunere inițial depinde de tipul pielii dumneavoastră și de aparatul de bronzare. Respectați întotdeauna programul de expunere corespunzător tipului dumneavoastră de piele și nu depășiti timpul de expunere maxim al aparatului care este tipărit pe acesta sau urmați recomandările personalului din salon care vă va sfătui asupra celor mai potrivite proceduri de bronzare!
 • Folosirea cremelor mărește rezultatul bronzării cu până la 30% – 50%!
 • După solar nu faceți duș două ore. Dacă ați folosit crème nu trebuie să faceți duș timp de 4 ore. Altfel se diminuează efectul cremelor care acționează timp de 4 ore de la aplicare.

După duș hidratați pielea pentru că în urma bronzării se usucă. Indicat este să folosiți loțiunile speciale după bronzare care hidratează și mențin bronzul mai mult timp.

De ce nu se bronzează pielea uniform?

Partea inferioară a brațelor și picioarelor nu se bronzează atât de bine pentru că pielea din acele zone conține mai puține celule formatoare de pigmenți decât restul pielii.

Fața nu se bronzează atât de ușor deoarece conține un strat cornos mai profund, ca protecție împotriva razelor UV-B.

Pistruii și petele pigmentate sunt o acumulare de pigmenți de bronzare și din acest motiv se vor colora mai intens și mai rapid decat restul pielii.

Părțile de piele pe care stăm au o circulație mai greoaie. Lipsa de oxigen poate conduce la o colorare redusă a pigmenților de melanină. Bronzul fără acești ‘factori de presiune’ este astfel mai bine obținut prin intermediul solariilor ergonomice, concepute din mase plastice acrilice.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

În jur de două până la patru săptămâni de la expunere. Datorită regenerarii naturale a pielii, celulele stratului superior se exfoliază. După aprox. 28 de zile, pielea va fi automat regenerată. Printr-o îngrijire corespunzătoare, cu produse cosmetice speciale după bronzare , bronzul poate fi prelungit.

În funcție de rezultatele pe care doriți să le obtineți și de pigmentul pe care îl aveți, este indicat ca primele 4 -5 ședințe să le faceți la un interval de 1 – 2 zile. Pentru întreținerea bronzului este recomandată o ședință pe săptămână.

Este recomandat să faceți pauză minim 24 h între ședințe . Regula de bază: maximum 10 ședințe într-un interval de trei săptămâni.

În studiourile noastre există 2 tipuri de loțiuni: loțiuni care se folosesc înainte de bronzare, care au rolul de a hidrata, accelera și menține bronzul pentru mai mult timp și cele care se folosesc după bronzare care ajută la întreținerea culorii pe o durată mai lungă de timp.

Daca ați folosit un accelerator de bronzare, este indicat să faceți duș după 4 ore deoarece crema are un efect prelungit. Dacă nu ați folosit accelerator, puteți să faceți duș după 2 ore de la bronzare.

Este interzisă expunerea la razele ultraviolete în aceeași zi cu expunerea la soare pentru că se pot produce arsuri ale pielii!

Ideal ar fi să lăsați arsura să se vindece, neexpunându-vă la soare/solar câteva zile; îngrijiți-vă pielea cu produse hidratante și consumați multe lichide. În cazul unei arsuri severe, consultați medicul.

CARE SUNT BENEFICIILE SOLARULUI?

 • Expunerea la razele UV reduce presiunea sangvină și diminuează riscul de producere a infarctului miocardic
 • În cazul afecțiunilor renale grave (pacienții supusi la dializă) razele UV remediază carența de vitamina D
 • Expunerea în cadrul solarului reduce sensibilitatea la infecții în timpul ședințelor de antrenament ale sportivilor de performanță.
 • Rezele UV artificiale contribuie la diminuarea riscului de osteoporoză prin reglarea aportului de calciu în organism și consolidarea structurii oaselor
 • Solarul ajută la remedierea problemelor pielii (acnee, neurodermită, psoriazis)
 • Vitamina B6 formată sub acțiunea luminii UV este absorbită direct la nivelul inimii al pielii și oaselor. Ea acționează precum un veritabil “hormon solar” fiind un factor esential de apărare împotriva bolilor canceroase, a tulburărilor cardiace și de circulație sangvină.
 • Lumina UV atenuează tulburările legate de menopauză și de irigare sangvină
 • Razele UV activează eliberarea de neurohormoni și declanșează (după 6 ședințe de expunere realizate în 3 săptămâni) modificări psihologice pozitive, traduse printr-o reală stare de bine.

Locul unde vei avea un bronz superb

Programare in 3 pași

Ai nevoie de o programare?

We'll Call You back